לחם קל
מספר
הקלוריות, הטעם, או גודל הפרוסה, כל אלו הם מאפיינים ברורים כשמחפשים לחם קל.
לחם
(או כל מאפה אחר) יוגדר קל, אם סך הקלוריות שבו (ל- 100 גרם) נמוך בלפחות 1/3 מסך
הקלוריות במוצר מקביל רגיל, מאותו הסוג. הפחתת הקלוריות נעשית ע"י הוספה של
סיבים תזונתיים ומים, לתהליך האפייה. הסיבים סופחים אליהם את המים שבלחם, ומתקבל
מוצר עשיר יותר בסיבים, אך "עני" בקלוריות.
מגוון
הלחמים הקלים שלנו רחב ומאפשר בחירה וגיוון, גם לאלו השומרים על משטר תזונה דיאטתי
לאורך זמן. הלחמים הקלים שלנו המבוססים על קמחים מלאים נושאים את תו אפשריבריא,
ומאושרים ע"י א.י.ל – האגודה הישראלית לסוכרת.