לוגו אתר בטעינה

כריכים

לחמניה קלה עם מטבוחה וגבינה צפתית

מטבוחה ניתנת לאכילה לבד, עם החלה בטבילה, או גם בכריכים. היא דורשת הכנה ודיוק במידת החריפות הרצויה. לפעמים לא כולם אוהבים את החריפות שלה, ולאלה שקשה להם, ניתן לאזן עם גבינה צפתית שמעדנת את החריפות בפה.

רכיבים
1 ק"ג עגבניות בשלות
פלפל אדום
1-2 פלפלים חריפים ירוקים 
5 שיני שום
שמן קנולה
1/2 כף סוכר
1/2 כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור לפי הטעם
פרוסות גבינה צפתית
עלי חסה, ירוקים או פטרוזיליה
מלח

אופן ההכנה
הכנת המטבוחה: חילטו את העגבניות במים רותחים, הסירו בעדינות את קליפתן וחיתכו לקוביות קטנות. נקו את הפלפל האדום והפלפל החריף מגרעינים וחיתכו גם אותם לקוביות קטנות. חממו מעט שמן במחבת כבדה וטגנו מעט את השום יחד עם קוביות הפלפלים. הוסיפו את העגבניות והסוכר. בשלו כשעה עד שעה וחצי כדי שיסמיך, ורק אז תבלו בפפריקה ובמלח לפי הטעם. הניחו למטבוחה להצטנן.

מירחו שכבה של מטבוחה על הלחמניה, הניחו מעל פרוסות גבינה צפתית וקשטו בעלים ירוקים, חסה או פטרוזיליה. 

פינת המשקיען: