הכנת המטבוחה: חילטו את העגבניות במים רותחים, הסירו בעדינות את קליפתן וחיתכו לקוביות קטנות. נקו את הפלפל האדום והפלפל החריף מגרעינים וחיתכו גם אותם לקוביות קטנות. חממו מעט שמן במחבת כבדה וטגנו מעט את השום יחד עם קוביות הפלפלים. הוסיפו את העגבניות והסוכר. בשלו כשעה עד שעה וחצי כדי שיסמיך, ורק אז תבלו בפפריקה ובמלח לפי הטעם. הניחו למטבוחה להצטנן.
מירחו שכבה של מטבוחה על הלחמניה, הניחו מעל פרוסות גבינה צפתית וקשטו בעלים ירוקים, חסה או פטרוזיליה.