לוגו אתר בטעינה

הידעת

מה היא מחמצת ואיך מכינים אותה?

אי אפשר להתעלם מהטרנד העכשווי בעולם הקולינריה בשנים האחרונות, לחמי מחמצת. אנחנו שומעים עליהם כמעט בכל אינטראקציה חברתית סביב קולינריה, בטיולים בשווקים ואפילו בתוכניות הטלויזיה.

כאשר אנחנו מדברים על לחם מחמצת, אנשים רבים נוטים לחשוב שמדובר בלחם מורכב אשר לוקח לא מעט זמן והתעסקות, לכן אנשים רבים מעדיפים להמשיך להכין את הלחמים הרגילים.

במהלך מאמר זה אנו נסביר מה היא מחמצת, איך מכינים מחמצת וניתן לכם מספר טיפים שיהפכו את תהליך ההכנה לחווייתי ומהנה. אתם מוכנים?

הגיע הזמן להתחיל: מה היא בעצם מחמצת?

מחמצת שאור היא למעשה בלילה אשר אנחנו יוצרים מקמח ומים, אשר במהלכם מתרבים זני חיידקים ושמרים אשר מעניקים לבלילה תפיחה ייחודית אשר מעניקה לה את הטעם הכה מדובר.

כאשר אנחנו מדברים על מחמצת שאור אנו ברוב המקרים לא נוסיף שום פרודוקטים אחרים למעט קמח ומים. למעשה, המטרה המרכזית של מחמצת שאור היא לתת מקום ללחם לבטא את עצמו בצורה מסורתית ונקייה וללא שמרים תעשייתיים.

במקום להשתמש בשמרים תעשייתיים, אנו יוצרים בלילה אשר אליה נדבקים שמרי פרא - שמרים אשר נמצאים באוויר, בקמח ולעיתים גם בפירות בעזרתם נוכל להתפיח את הקמח. זה מסביר מעט את הטעם העמוק והחמצמץ אשר מקבלים לחמי המחמצת.

הגיע הזמן להיכנס לעניינים: איך אנחנו מכינים מחמצת?

הכנת מחמצת שאור היא מלאכת מחשבת של ממש, רבים נוטים לחשוב שמדובר במטלה קשה במיוחד אך אתם לבטח לא תאמינו באיזה קלות תוכלו לעשות אותה עם הדרכה נכונה.

מחמצת טובה מתחילה מבלילה טובה

במתכון שלנו הכנת הבלילה תתפרס על גבי עשרה ימים. כאשר כל יום הוא חשוב בפני עצמו בתהליך "גידול המחמצת" שלנו.

ביום הראשון: ביום הראשון אנחנו נשלב 50 גרם קמח לב, יחד עם 50 גרם קמח מלא ו 100 מ"ל מים. נערבב באמצעות כף ייעודית ונכסה בצורה הרמטית למשך 24 שעות את הבלילה. את הבלילה יש להשאיר בטמפרטורת החדר. השלב הראשון הוא אחד השלבים החשובים ביותר באבני הבנייה של לחם מחמצת.

יום שני - רביעי: בימים אלו אנו נפתח את הצנצנת ונניח אותה על גבי משקל מטבח ייעודי. ניקח מן הצנצנת 100 גרם ונוסיף 50 גרם קמח לבן יחד עם 50 מ"ל מים. נערבב טוב ונכסה. נחזור על פעולות אלו כל 24 שעות ביום השני, השלישי והרביעי.

יום חמישי: נפתח את הצנצנת פעם נוספת לאחר שהעלנו אותה על המשקל, נוציא 50 גרם ונוסיף 100 גרם קמח לבן יחד עם 100 מ"ל מים.

יום שישי - עשירי: נוציא מהצנצנת 200 גרם ונוסיף 100 גרם קמח לבן ו 100 מ"ל מים תוך כדי שאנחנו מערבבים כמו שצריך. לאחר מכן ניתן למחמצת מספר שעות בחוץ עד לרגע בו נראה תסיסה. לאחר מכן נכניס למקרר. על פעולה זו נחזור בכל אחד מן הימים.

מזל טוב! אחרי עשרה ימים אפשר להגיד שהמחמצת שלכם יצאה אל העולם. עכשיו כל מה שנשאר לכם זה להכין את לחם המחמצת הראשון שלכם!

יתרונות לחם המחמצת

מתוך כל סוגי הלחמים, לא סתם מדובר בטרנד הבולט של השנים האחרונות. מחמצות נחשבות ללהיט בעולם התזונה מאחר ומלבד הטעם שלהם הן עשירות ביתרונות בריאותיים.

נוכל למצוא בלחם מחמצת ויטמין B-1 אשר עוזר לנו ומסייע בחילוף החומרים, סיבים תזונתיים ופרוביוטיקה אשר תורמים רבות למערכת העיכול, מספקים חומצה פולית חיונית לגוף ועוזרים לנו לשפר ולשמר את השליטה על רמות הסוכר השונות בדם. כמו כן מחמצת שאור עשירה במינרל סלניום אשר נחשב למינרל חיוני במיוחד.

מה היא מחמצת ואיך מכינים אותה?