אם אתם חובבי סנדוויצ'ים מושבעים, סביר להניח שנהניתם מכריך
פיתה או שניים במהלך חייכם. סביח, פלאפל, שווארמה, שיפודים (רק מלכתוב את המילים
האלה אנחנו מזילים ריר) – כל אלה הם סוג של אבני יסוד בתרבות הישראלית של היום.
מה אם היינו מציעים לכם לנסות את המאכלים האלה עם פיתות
כוסמין? איך הייתם מגיבים? רק נגיד שאם עוד לא עשיתם את זה, אתם עלולים להחמיץ
עולם שלם של טעם וערך תזונתי.
קמח
כוסמין לעומת קמח לבן
אין מצב שלא שמעתם את המילה "כוסמין" בחייכם, אבל
קיים סיכוי שאתם לא באמת יודעים מה זה. אז בואו נדבר על זה. כוסמין הוא בעצם דגן
עתיק שדומה לחיטה. יש לו טעם אגוזי ומתוק יותר – מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור
כל מי שמחפש לתת בוסט לתזונה שלו.
פיתה רגילה לעומת זאת עשויה בדרך כלל מארבעה מרכיבים: קמח
חיטה, מים, שמרים ומלח. כמו שאמרנו זה מצרך קלאסי במטבח המזרח תיכוני שעשה לעצמו
שם כמעט בכל העולם (כמה פעמים טיילתם באירופה וראיתם דוכני פלאפל?).
היתרונות
של הכוסמין
אז מה מייחד את פיתת הכוסמין מהגרסה הקלאסית שכולנו מכירים
ואוהבים? בתור התחלה, הטעם. אי אפשר להתכחש להבדלים בין לחם כוסמין לבין לחם לבן, ובראשם
עומד הטעם המתקתק והעשיר של הכוסמין. כמו כן, גם המרקם שונה – הוא צפוף יותר מפיתה
רגילה ולכן יכול להכיל בכיף מילוי מבלי להתפרק.
אבל כשניגשים לבדוק איזה סוג של פיתה עדיף, מגלים שדווקא
היתרונות התזונתיים של הכוסמין עושים את כל ההבדל, שכן הוא מכיל חומרים מזינים
שיכולים להועיל לבריאות שלכם במגוון דרכים.
עשיר בסיבים – כוסמין הוא מקור מצוין לסיבים תזונתיים, כאשר
כוס אחת של כוסמין מבושל מספקת כ-7.6 גרם. סיבים חיוניים לשמירה על עיכול בריא
ויכולים לסייע במניעת עצירות, נפיחות ובעיות אחרות.
מלא בחלבון – כוסמין הוא גם מקור נהדר לחלבון, כשכוס אחת של
כוסמין מבושל מכילה כ-11 גרם חלבון. חלבונים חיוניים לבנייה ותיקון של רקמות בגוף,
והם יכולים לעזור לשמור על תחושת שובע וסיפוק לאורך זמן.
עמוס בוויטמינים ומינרלים – כוסמין מכיל חומרים חיוניים
לגופנו כמו מגנזיום, זרחן וניאצין. כל אלה ממלאים תפקיד חשוב בשמירה על בריאות
העצמות, השרירים והעצבים ובתמיכה במערכת החיסון.
קל יותר לעיכול – כוסמין קל יותר לעיכול מאשר חיטה, מה שיכול
להוות יתרון משמעותי לאנשים עם בעיות עיכול. כמו כן, יש בו פחות גלוטן מבחיטה, ולכן
הוא יכול להיות סביל יותר עבור אנשים עם רגישות עדינה לגלוטן.
כבודה
של הפיתה מונח במקומו
עם זאת, אין בכוונתו לערער את מעמדה של הפיתה, שכן גם לה יש
סט יתרונות משלה. ראשית, היא זמינה באופן נרחב ולעיתים זולה יותר מפיתות כוסמין.
יש לה מרקם קליל ואוורירי יותר שחלק מהאנשים מעדיפים.
אז, באיזה מהם כדאי לבחור? בסופו של דבר זה מסתכם בהעדפה
אישית ובצרכים תזונתיים. יש אנשים שימהרו לבדוק כמה קלוריות יש בפיתה עצמה כדי
להחליט (אגב, בפיתה רגילה יש 239 ב-100 גרם ובפיתה כוסמין יש 198) ויש כאלה שילכו
על מבחן הטעם.
האמת היא שלשני הסוגים יש מאפיינים ויתרונות ייחודיים משלהם,
ובאיזה סוג שלא תבחרו תוכלו להיות רגועים. כי תכלס, אי אפשרות לטעות עם כריך פיתה
טעים ובריא.
מאפיית אנג'ל היא אחת מיצרניות הלחם הגדולות בישראל ומובילה
בתעשיית האפייה. עם דגש על איכות וחדשנות, היא מייצרת מגוון רחב של לחמים ומאפים
אהובים על אנשים בכל רחבי הארץ.
תוך שימוש במרכיבים המשובחים ביותר ובטכנולוגיה חדישה, מאפיית
אנג'ל זכתה למוניטין של מצוינות ועקביות בכל מוצר. בין אם אתם מחפשים פיתה קלאסית
או חלה לשבת – אנחנו כאן בשבילכם.
למה להסתפק בפחות כשאפשר ליהנות מהטוב ביותר?