עם כל
הכבוד לפיצות ולהמבורגרים, פיתההיא המאכל הכי ישראלי שיש. וכאשר נהנים מפיתות טריות, שמכינים באהבה, אפשר ליהנות
מהמון המון יתרונות נהדרים. הצטרפו אלינו לארוחה ישראלית, בריאה, כיפית ומספקת,
לבני כל הגילאים.
פיתות באהבה – בסיס לארוחה בריאה וקלה להכנה
מפעם לפעם לא יקרה כלום אם נתפנק עם סנדוויץ'
שעשוי עם לחם לבן, אבל זיכרו שזו לא האפשרות היחידה. וזה בדיוק המקום הנכון
להצטרף לטרנד הבריאות של הפיתות הבריאות. כפי שישנם לחמי בריאות מעולים, כך אפשר
להתחיל לעבור אל הפיתות הבריאות יותר כגון פיתות הכוסמין או אלה שעשויות מקמח מלא.
אבל מעבר לכך, היתרון של אותו כיס בצק שאהוב על כולנו, זה שאפשר להפוך את המילוי
לארוחה בריאה וקלה להכנה. כפי שנראה בהמשך, כל מה שצריך זה לדאוג לחומרי גלם טובים
וטריים. במהירות ובלי להתפשר, מאלתרים ארוחה שהיא מאוד טעימה, אך גם קלה להכנה.
ולא פחות חשוב, זו ארוחת בריאות במלוא מובן המילה.
רעיונות טעימים לאורח חיים בריא עם פיתות
כעת בואו נניח בצד לחמים שונים וניתן את הכבוד לפיתות הטריות
שמכינים באהבה ולבריאות. לשם כך, שלבו בארוחה שלכם מנה של חלבונים, מעט שומנים,
קצת ירקות בשביל הוויטמינים. שימו לב כי שילוב של חלבונים, ירקות, מעט שומן טבעי
פלוס הפחמימות של הפיתה, זהו השילוב הנכון. מעט שומן כמו קצת טחינה, מיונז או
אבוקדו, הופכים את המנה למאוד טעימה. יחד עם זאת, מעט שומן בריא גם עוזר לספיגת
הוויטמינים והמינרלים. נסו למשל:
1. פיתה עם ביצה –
אפשר לשים בפנים חביתה, ביצה קשה או שקשוקה. מוסיפים קצת ירקות קצוצים ומעט שמן
זית או טחינה.
2. ארוחת שניצל או
קציצות – מלאו בפנים שניצל תוצרת בית או קציצות איכותיות. לצד חלבון מסוג זה
הוסיפו קצת ירקות מוקפצים או טריים, מעט חסות, מיונז וחרדל.
3. ארוחת גבינות –
מלאו את הפיתה עם גבינה צהובה נהדרת או גבינת שמנת או פטה. שימו בפנים זיתים
ואורגנו, חסה או בצל מטוגן ויש לכם ארוחה טעימה ובריאה לעניין.
4. עוד אפשרויות –
למשל מנת סביח או שווארמה, כריך עם פסטרמה או עם טונה. ואפשר להוסיף בפנים חמוצים
נהדרים ותבלינים שאוהבים. וכמובן שניתן לשים בפנים קציצת המבורגר עשוי טוב או
מהסוג הצמחי. משום שפיתה טובה לא פחות מכל אותן לחמניות
המבורגר, בתור גיוון ולארוחת בר בי קיו טובה.
לאכול נכון במקום לנשנש חטיפים
מאוד מומלץ לאכול נכון, לאכול בריא
מבלי לנשנש חטיפים בגלל שרעבים. וזו הסיבה שכל כך חשוב שיהיו פיתות בהישג יד. אפשר
לאכול אותן שלמות או חתוכות לחצאים, בתור ארוחה מלאה וגם בתור נשנוש בריא. במקום
לאכול חטיפים מטוגנים ועתירי שמן, אפשר לקלות פיתה חתוכה לרצועות. ואפשר להכין
כריך קטן ובריא, עם מיני פיתות שמגוונים עם שפע ממרחים בכל יום. כך אף פעם לא
משעמם בפה ולא צריכים להתפשר על איכות התזונה לעצמנו או בשביל הילדים. זה נוח
בבית, זה נוח בעבודה, בטיול או לבית הספר.
אפשר לרדת במשקל עם פיתות
נסיים עם שבירת מיתוס חשובה. אין כל כך
הרבה קלוריות בפיתה כפי שלפעמים אנשים חושבים. ברגע שמכינים בצורה כזאת
ארוחה מלאה, הפיתה מחליפה את מנת הפחמימות כדוגמת ספגטי, פתיתים או אטריות. למעשה,
בצורה כזאת אפשר להקפיד על מנת האוכל שהחלטנו מראש, מבלי להתפתות ולקחת עוד כף
ספגטי או להעמיס עוד צ'יפס נוסף לצלחת. לאכול בריא, נוח, בכיף וטעים.