לחם
הוא מרכיב עיקרי בתזונה ומככב במגוון ווריאציות של כריכים, לחם מטוגן מתוק או מלוח
ואפשר להמציא אותו כל פעם מחדש.
לחם מהווה מקור לסיבים התורמים לתחושת שובע מתמשכת וכן כולל ויטמינים מקבוצת B והוא גם מכיל חלבון אשר חיוני לתזונה. המבחר העשיר של לחמים מסוגים שונים
מאפשר ליהנות מטעם מעניין ושונה בכל פרוסה וליהנות כל פעם מחדש מהלחם בשילוב
ממרחים ותוספות.
נפלאותיהם של
לחמי בריאות
בשנים האחרונות
רבים מחפשים לחמי בריאות כמו לחם מחמצת המבוסס על תהליך תסיסה והתוצאה היא לחם קל
יותר לעיכול בעל פרוביוטיקה הנוצרת בתהליך התסיסה והוא גם בעל אינדקס גליקמי נמוך
יחסית, כי המחמצת יכולה לסייע בהפחתת קצב עיכול העמילן וכך להפחית את השפעת הסוכר
בדם.
לצד לחמי מחמצת מככבים גם לחמי כוסמין, שמכילים יותר מינרלים וויטמינים מאשר בחיטה
רגילה במיוחד וויטמינים מקבוצת B וויטמין E וכן חומצות אמינו חיונית כמו טריפטופן. הכוסמין מתעכל לרוב טוב
יותר בגוף ותכולת הסיבים שלו גבוהה כמו גם הוא עשיר בחומצות שומן חיוניות החיונית
לתפקוד תקין של המוח.
לחם שיפון אף הוא פופולארי מאוד ועשיר בסיבים הממריצים את תפקוד המעיים כמו גם
לחמי שיפון בעלי אינדקס גילקמי נמוך חסית ומיוחסות לו השפעות נוגדות חמצון בשל
הפוליפנולים של השיפון וישנם אף מחקרים שמצביעים על כך שצריכת לחם מסוג זה עשויה
להפחית את הסיכון למחלות בכלי הדם. אפשר למצוא לחמי שיפון עגולים או כהים וניתן
ליהנות גם ממגוון לחמים קלים ולחמים בתוספת גרעינים וגם משילוב מנצח של לחם שיפון
קל.
פריסת הלחם היא תהליך שמאפשר לבצוע את הלחם בדרך המועדפת בין אם חשקה נפשכם
בפרוסות לחם עבות או בפרוסות לחם צרות ולצורך כך, כדאי להצטייד מלכתחילה במגוון סכיני לחם מיוחדים ייעודיים לחיתוך
מאפים ולחיתוך לחמים לצורך
שמירה על צורת הלחם האסתטית בעת הפריסה. כאשר משתמשים בסכין לא מותאם הלחם עשוי
להתפורר ויהיה קשה לשמור על אחידותו.
מהם סכיני הלחם האולטימטיביים וכיצד לבחור את הסכינים המבוקשים?
תכונות חשובות
בסכינים ללחם
סכין לחם ניחן
בצורתו בקצה משונן על מנת לשמר את האווריריות של הלחם והוא גם בעל יכולת להגן על
הקרום מפני התפוררות ועל שלמות הלחם שלא יידחס בעת תהליך החיתוך. קצוות משוננים גם
מאפשרים לחתוך את הלחם ללא מאמץ.
לסכינים ללחם לרוב יהיו פחות שיניים ולהב ארוך שנחשב יעיל יותר במיוחד בפעולת
הפריסה של כיכרות עבים.
מלבד האורך, כדאי להתייחס לעובי הלהב כי להב דק יוצר חיכוך מינימלי ולא מפורר את
הפרוסה ושהוא לא מועך את המאפה תוך כדי פעולת החיתוך ושהחיתוך מדויק ככל שניתן.
סכין לחם איכותית מצוידת בידית שיכולה להשפיע באופן משמעותי על צורת העבודה – רצוי
ידית המונעת החלקה ארגונומית לאחיזה ושליטה טובה יותר. מומלץ לוודא שהידית עשויה
מפוליפרופילן אשר מבטיח יציבות לבלימת זעזועים. כמו כן, כדאי לוודא שהידית אנטי
בקטריאלית ומונעת ספיחת חיידקים.
חומר הגלם של הסכין אף הוא קריטי לפריסה כשלרוב מדובר בחומרים כמו פלדת אל חלד –
חומר שידוע בעמידות הגבוהה שלו ומומלץ לוודא שהסכין גם עמידה בטמפרטורות גבוהות
במיוחד.
כדאי לוודא שהסכין עוצבה על פי אמות מידה גבוהות של הנדסת אנוש וכדאי להתייחס גם
לפן האסתטי, כי בכל זאת מדובר בסכינים ששומרים בהישג יד במעמדים ושהתחזוקה שלה
נוחה וגם שהמראה בעיצוב מודרני מרשים.
כדאי לרכוש מלכתחילה סכין לחם ממותג מוביל על מנת לוודא שרכשתם מוצר איכותי שעומד
בתקנים המחמירים ביותר.