מי מאיתנו לא אוהב לחמניות? אנחנו רוצים לחשוב שאף אחד. לחם הוא אחד
המאכלים הכי בסיסיים כיום.
דמיינו את הלחמנייה המושלמת. כן כן, זאת שתמיד רציתם לאכול אבל לא מצאתם
בשום מקום. היא בטח רכה מבפנים, נימוחה, בעלת טעם עשיר, וצבע חום יפה שתפסה בתנור.
היא גם מכילה ערכים תזונתיים, לא כבדה מדי ונתקעת בבטן, אבל גם לא קלילה מדי וגורמת
לכם להיות רעבים תוך דקה. היא משתלבת מעולה עם כריך שוקולד, גבינה, טוסט, ובעצם בכל
תצורה שבה תבחרו לאכול אותה.
לחמניות מקמח כוסמין, או חיטה מלאה יכולות לשדרג כמעט כל ארוחה או כריך.
כל מה שצריך לעשות זה להיות מודעים למבחר הרחב שקיים שם בחוץ. בדיוק בגלל זה
ריכזנו עבורכם מדריך על סוגי לחמניות (אולי הראשון מסוגו), כדי שאתם תוכלו להיות
מעודכנים.
לחמנייה טובה יכולה להפוך כל סנדוויץ' ממוצע לחלומי, כל המבורגר רגיל
למיוחד, וכל ארוחה לכיפית באווירה של בית קפה.
למה הילדים לא אוכלים את הסנדוויצ'ים בבית הספר?
כל הורה מכיר את המאבק – לא פעם הילדים מחזירים מבית הספר את ארוחת העשר
כמו שהיא, הם אפילו לא נוגעים בכריך. אנג'ל מציעה לכם לנסות לפלפל את העניינים. יש
לנו נטייה להתקבע על סוג אהוב אחד, אבל לפעמים זה מתחיל לשעמם. רוצים שהילדים שלכם
יאכלו את הכריכים שאתם מכינים? למה שלא תנסו פעם אחת לחמניות המבורגר?
אין ספק שמרכיבי הכריך חשובים, אבל לאף אחד מהם אין השפעה כמו הלחם שעוטף
אותם. בסוף, הלחמנייה היא זו שתמדוד את הצלחת הכריך. תוכלו להשתמש בלחמניות מקמח
לבן, לחמניות מקמח מלא, ובפעם אחרת, אולי בפיתת כוסמין טרייה.
הכי חשוב שתדאגו לשמור על חידושים. מבטיחים לכם שאיזה סוג שלא תבחרו,
הילדים שלכם יקבלו את הערכים התזונתיים שהם צריכים, מבלי שיצטרכו להתפשר שוב על
הטעם!
לחמניות טריות – גם למבוגרים
תמיד טוב להחזיק בלחמניות בבית, ככה גם בני הבית יוכלו להנות, וגם
האורחים.
אתם יכולים למשל לארגן על האש, ערב המבורגרים, או אפילו סתם להזמין כמה
חברים לארוחה קלילה. תהיו בטוחים שאיזה אירוע שלא תארגנו, הלחמניות של אנג'ל
ישתלבו בו בול.
האורחים שלכם בטוח יעופו על לחמניות אמריקה, לחמניות ביס, או לחמניות
כוסמין מלא. ואיך אפשר שלא? כל אלה מתאימות גם לערב בשרים מושחת וטעים, וגם
לארוחת בוקר.
קחו למשל את הלחמנייה הכפרית, ביס אחד ואתם מרגישים בחו"ל. ואם
הלחמנייה האמריקאית לוקחת אתכם לטיול אצל דוד סם, הכפרית שולחת אתכם ישירות לכפר
בצפון איטליה.
לחם כזה מתאים במיוחד לבראנץ' של שישי – גבינות טובות ואווירת חופש – אבל
שלא תטעו, הוא לגמרי הולך טוב גם עם כריכים יום יומיים (מי מאיתנו לא רוצה להרגיש
כל יום באיטליה?).
הלחמנייה הקלה היא הפתרון האולטימטיבי עבור אלה ששומרים המשקל, אבל לא רק
– היא מתאימה גם בתור נשנוש שלא נועד לסתום אתכם לגמרי. היא אמנם דלת קלוריות אבל
טעימה בטירוף.
עוד סוג נפוץ הוא הלחמנייה הקלועה. והאמת שהיא הבחירה הקלאסית שמגיעה עם
טעם נוסטלגי. למה? כי היא מחזירה אותנו לימים שהיינו עוברים במכולת וקונים לחמנייה
ושוקו בשקית עם כמה מטבעות שאמא נתנה לנו, או מקבלים אותה בקייטנה.
אנחנו יודעים שרק מלקרוא את זה אתם מרגישים את הטעם שלה בפה, מדובר
בלחמנייה רכה ונימוחה, עם טעם נצחי שכולם אוהבים בכל גיל. היא אמנם פשוטה, אבל
לגמרי מתאימה לערב גבינות ויין, טוסט עם גבינה צהובה, ומהווה בסיס טוב ללחם שום.
הכול מתחיל ונגמר בגיוון
כמו שאמרנו מקודם, יש לנו נטייה להיצמד לבחירות שאנחנו עושים. ברגע
שאנחנו מוצאים לחמנייה שמתאימה לנו, ברוב המקרים אנחנו קונים אותה שוב, ושוב,
ושוב.
למה שלא תנסו לשמור על גיוון? ככה אף פעם לא יימאס לכם מאף סוג.
בדיוק בגלל זה אנג'ל דואגת למבחר של מעל עשרה סוגי לחמניות (שנאפו באהבה,
כן?), כדי שאף פעם לא יהיה לכם משעמם, ותמיד תוכלו להמשיך להיחשף לטעמים ומרקמים
חדשים.
כמו כן, לצד הלחמניות אנחנו מציעים גם מגוון רחב של לחמים ודברי
מאפה, שמיוצרים מחומרי הגלם הכי איכותיים ומזינים.
נתראה על המדפים!