לוגו אתר בטעינה

הידעת

מתכונים מפתיעים שישמחו את ילדכם

הילדים שלנו נולדו לעולם מהיר עם קצב גבוה שבו הכל קורה כאן ועכשיו. לא רק שהם לומדים ממנו שזה בסדר ללכת אחרי חשקים, אלא שכל חשק וחשק שלהם חייב לקבל מענה על המקום.

כמובן שללכת אחרי תחושת בטן פנימית או להקשיב לצו הלב הם דברים חשובים. אבל יש תחומים שבהם זה יכול לפגוע בהם. ענקיות מזון משתמשות ב"חולשה" הזאת כדי לייצר ולשווק אוכל מהיר ממכר.

ואנחנו, ההורים, נשארים חסרי אונים אל מול הפרסומות היצירתיות והצבעוניות שמשכנעות את הילדים שאף אוכל בחיים לא יהיה טעים כמו זה שאפשר למצוא ברשתות הגדולות.

אז במקום להתווכח ולבזבז אנרגיות מיותרות, אנחנו נכנעים. נכנסים עוד פעם לאפליקציה ובהחלקת אצבע מזמינים משלוח. עכשיו שלא תטעו, לגיטימי לגמרי לעשות את זה לפעמים. הבעיה מתחילה כשזה הופך להרגל.

שבמקום לבשל, אנחנו מזמינים עוד ועוד ג'אנק פוד, מבלי לדעת – או חמור מכך, להתעלם מהעובדה – שאוכל כזה עלול לייצר השפעה ארוכת טווח על איכות החיים, לפגוע במצבי רוח ובגוף.

לפעמים, כל מה שדרוש כדי להטמיע הרגלים חדשים ובריאים זה להכניס לתפריט לחמניות מקמח כוסמין וירקות טריים.

חשוב להדגיש שטעים ובריא בהחלט יכולים ללכת יד ביד. במקום שנפקיד את רווחת ילדינו אצל ענקיות המזון, הגיע הזמן לקחת אחריות. זה אולי נשמע צעד גדול ומאיים, אבל זה לא חייב להיות ככה.

הורים לילדים? רוצים להתחיל לעשות שינוי בריאותי ולא יודעים מאיפה להתחיל? המאמר הזה בדיוק בשבילכם!

מהם סוגי הלחמים השונים והיתרונות שלהם, ואילו כריכים בריאים תוכלו להכין לילדיכם עוד היום? כל התשובות מחכות לכם בהמשך המאמר.

סוגי הלחמים השונים ויתרונותיהם

לחם הוא אחד המאכלים הפופולריים ברחבי העולם כבר כמה עשורים. הקמח המבוקש ביותר הוא קמח לבן, שממנו ניתן להכין מגוון רחב של מוצרים – לחם, לחמנייה, פיתה וכו'.

עם זאת, הוכח שלחמים מלאים בריאים יותר עבורנו, שכן הם מלאים בוויטמינים ומינרליים הכרחיים. בעקבות הגילויים האלו, הלחמים המלאים התחילו לעטר את מדפי הסופר. אז בואו נדבר על הסוגים המרכזיים.

·     לחם מחיטה מלאה – עשוי מחיטה שנטחנה יחד עם קליפתה, לא מכיל סוכר. עשיר בגרעינים ודגנים, מתאפיין בפרוסה גדולה וייחודית וידידותי גם לטבעונים. ב-100 גרם ניתן למצוא 243 קלוריות, 6.2 גרם שומן, 29.5 גרם פחמימה, 1.6 גרם סוכרים, 8.34 גרם סיבים תזונתיים ו-13.2 גרם חלבון.

·     לחם שיפון – לחם כפרי שנאפה בשיטה המסורתית. עשוי מגרגירי שיפון, שנטחנו בשלמותם עם הקליפה. השיפון מכיל ברזל, חלבונים, סיבים תזונתיים, סלניום, אבץ וחומצה פולית. מתאפיין במדד גליקמי נמוך ויכול להתאים יותר לסוכרתיים.

·     לחם כוסמין – לחם מעורב (51 אחוזי קמח כוסמין ו-49 אחוזי קמח חיטה מלאה). הכוסמין מהווה מקור נהדר לחלבונים, סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים. הוא קל לעיכול, מקטין את הסיכויים לחלות במחלות מעיים, מעודד תחושת שובע לאורך זמן ותורם באיזון רמות סוכרים ושומנים בדם. גם הכוסמין מתאפיין באינדקס גליקמי נמוך בהשוואה לדגנים אחרים ולכן יכול להתאים יותר לאנשים סוכרתיים.

מאפיית אנג'ל דואגת לכם למבחר רחב, בין מוצרינו תוכלו למצוא לחמניות כוסמין מלאות, לחם שיפון כפרי, לחם שבעה דגנים ועוד.

3 מתכונים לכריכים בריאים וטעימים שאפשר להכין לילדים

ועכשיו לחלק הכיפי של המאמר. אז לפני שאנחנו מתחילים ניתן לכם אתגר קטן. עוד מעט תקופת החגים נגמרת והילדים חוזרים לבית ספר – נסו להכין להם את אחד הכריכים האלה ולראות איך הם מגיבים.

כריך חביתה שובב – צבעוני, מדליק וטעים. אין לנו ספק שהוא יכבוש את לבבות הילדים.

רכיבים: לחמניות מקמח מלא, שתי ביצים, גבינת שמנת 5 אחוזים, מלפפון חתוך, שני זיתים מגולענים.

אופן הכנה: חתכו את הלחמנייה לאורך והסירו ממנה את הקצוות (סנטימטר וחצי בערך), מרחו שתי כפות גבינה, הוסיפו את החביתה (מקופלת לשניים) וסגרו. הזליפו על החלק העליון של הלחמנייה שתי תלוליות של גבינת שמנת, והניחו מעל כל תלולית זית אחד (ככה שייראה כמו עין). הכניסו פרוסת מלפפון שתבצבץ החוצה מהלחמנייה כאילו הייתה לשון.

*תוכלו להשתמש בקצוות הלחמנייה למיני כריך עם שוקולד.

 כריך פסטרמה –  טעים, מזין ומכיל כמות יפה של חלבונים.

מרכיבים: 2 פרוסות לחם מלא, 5 פרוסות פסטרמה, חסה טרייה, עגבנייה פרוסה, מלפפון חמוץ וממרח כלשהו.

אופן הכנה: מרחו מעט מיונז/חומוס/טחינה על אחת הפרוסות (תרגישו חופשי להשאיר יבש אם הילד לא מתחבר לממרחים), הניחו כמה עלי חסה ועליהם את העגבנייה (כדי שהעגבנייה לא תרטיב את הלחם), סדרו את פרוסות הפסטרמה ועליהן מלפפון חמוץ.

*גם נקניק סלאמי יכול לעבוד כאן.

כריך בננות מלא אנרגיה – אופציה חלופית, מזינה ובריאה לכריך עם שוקולד.

מרכיבים: לחמנייה מקמח מלא, פרוסות בננה, חמאת בוטנים, חצי כפית פצפוצי שוקולד.

אופן הכנה: חתכו את הלחמנייה לאורך ומרחו עליה שכבת חמאת בוטנים, סדרו את פרוסות הבננה ופזרו מעל פצפוצי שוקולד (לא חובה).

ניתן לשחק עם המרכיבים השונים: במקום חמאת בוטנים לשים טחינה גולמית עם סילאן או דבש, או ממרח שקדים טבעי. כמו כן, תוכלו לנסות את הכריך גם עם חלות מתוקות.