כשרוצים טעם מתוק וטעים של בית, אין
כמו חלות מתוקות, טריות, מתקתקות שנימוחות בפה, באווריריות מדהימה. אבל
מלבד החלות בגרסה המתוקה, יש גם את אלה שהן מאוזנות יותר בטעמן ואשר הולכות נהדר
עם שפע של מאכלים, מנות ומתכונים שבא לטעום. אם אתם אוהבים אוכל טוב והשילוב עם
חלה חגיגי בעיניכם, המתכונים והטעמים הבאים תפורים עליכם.
שניצל בחלה, הכי ישראלי שיש
שניצל טרי שטוגן זה עתה, טעמו כטעם גן
עדן. קשה למצוא ישראלי שיתווכח עם העובדה הזאת, לאור הפופולריות חוצת הגילים,
המגדרים והעדות של חזה העוף המצופה בטוב טעם. בגדול – כולנו אוהבים שניצל. ולא
משנה עם אילו לחמים אתם אוהבים לעשות כריכים בדרך כלל, אם רוצים שניצל
חגיגי במיוחד, זה הרגע של החלה לככב. כמה שזה לא מסובך, זה מתבקש – פורסים מהחלה
שתי פרוסות (עבות, אלא מה). מעמיסים את השניצל החם ומוסיפים מכל טוב. חומוס
וטחינה, עמבה או חצילים, חמוצים שאוהבים, פלפלונים חריפים או חצילונים כבושים. עם
השניצל אפשר להוסיף בצלים מטוגנים או חסה עם מיונז וחרדל או רוטב בר בי קיו בשפע.
יש כל כך הרבה גרסאות לתענוג הזה, שתמיד כיף לגוון עם משהו חדש.
תבשילי שעועית שכיף לנגב
תבשיל עשיר ברוטב יכול ללכת נהדר עם כל
מיני סוגי לחמים. אבל כאשר מכניסים את החלה לתמונה, זה הרבה יותר מיוחד.
כמעט כל סוג של תבשיל עם שעועית מסוג כזה או אחר, יכול לככב לצד חלות נהדרות שפשוט
יודעות לספוג את הרוטב ולהרגיש כמו הדבר הכי טעים וביתי בעולם. ואם מתחשק לכם
לנסות תבשיל שאי אפשר לפספס איתו, אתם מוזמנים ללכת על המתכון הבא.
כוכבת המנה הזאת היא השעועית והיא
יכולה להיות שעועית ירוקה מוקפאת או שעועית שתבשלו בבית, איך שמתחשק. הרוטב מתבסס
על עגבניות טריות שתרסקו בפומפיה (אם אין לכם זמן, אפשר לקנות רסק מוכן). אם אתם
בעניין בשרי, טגנו במעט שמן שוקי עוף או כרעיים, עד לחריכה קלה. לאחר מכן, הוציאו
את הבשר והכניסו לסיר את העגבניות המרוסקות, בשילוב תבלינים שאתם אוהבים. תוכלו
לשים פלפל שחור ומלח אך אפשר להוסיף גם כורכום, מרק עוף, פפריקה וכו'. את הרוטב יש
לבשל מעט ואז להוסיף מהשעועית והעוף, להמשך הבישול. לצמחונים או אם מתחשק ארוחה
בלי בשר, ניתן לוותר על העוף. להגיש לצד פרוסות של חלת כוסמין, ויש יופי של
ארוחה.
תבשיל דגים חריפים או פיקנטיים, יאמי
מתבשיל של שעועית ובשר, אפשר לעבור
למנה הבאה והכוכב שלה לצד חלה קלה או רגילה – דגים. הפעם החלטנו ללכת על
בורי, אבל תוכלו להחליף אותם גם במשהו אחר, אם מעדיפים. תחילה, נכין את התיבול.
ערבבו יחד שום טרי כתוש (או מקופסה) ומעט שמן פלוס תבלינים שבאים לכם בטוב. זה
יכול להיות פפריקה מתוקה או פפריקה חריפה, כמון וכדומה. מלח ופלפל, כמובן. אם
רוצים חריפות מודגשת אפשר להוסיף פלפלים חריפים בטעם הרצוי לכם.
במחבת יוצקים שמן (בנדיבות) וכשהשמן חם
שופכים פנימה את התבלינים תוך כדי ערבוב. כעת מכניסים עגבניות מרוסקות ומערבבים עד
שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מים ולאחר הרתיחה מניחים את חתיכות הדג. במידה וחסר
מים, אפשר להוסיף כך שיגיעו לגובה של הדגים. מומלץ לערבב כך שהרוטב מלמטה ישתלב עם
הדגים. לאחר בישול, ניתן לצמצם את הרוטב, על ידי אידוי אך לא להגזים. אחרי הכל,
לנגב את הטעים טעים הזה עם חלה טריה, זה ספתח נהדר לארוחה טובה.