לוגו אתר בטעינה

הידעת

מתכון להכנת לחם כוסמין ביתי

גם הפיד שלכם הוצף שבוע שעבר בחלות בצורת מפתח (או ניסיונות כאלה ואחרים)? ברור שכן, אי אפשר היה לפספס את זה. זה רק הוכיח לנו כמה אנשים אוהבים לאפות. והאמת, זה חימם לנו את הלב.

אפשר להגיד הרבה דברים על אפייה ביתית – טרנד, תחביב, שיגעון, תרפיה – יו ניים איט. אי אפשר להתווכח עם ההרגשה שבאה אחרי שאפיתם משהו לעצמכם (בין אם זה לחם מקמח כוסמין, ובין אם זו חלת מפתח לסגולה). הרגשה טובה שמסמנת לכם שאתם דואגים לעצמכם.

עוד יתרון בולט הוא העובדה שאתם שולטים במרכיבים. אתם מחליטים מה נכנס למתכון ומה נשאר בחוץ. וזאת כבר רמה אחרת של אהבה עצמית.

אז עלה לנו רעיון: לתת לכם מתכון נדיר לאפיית לחם כוסמין בבית. ולמה שלא נעשה את זה אחרי שנדבר על כל היתרונות של הדגן המושלם הזה?


יתרונותיו של לחם הכוסמין

 

לחם כוסמין נחשב לדל קלוריות. במאה גרם תוכלו למצוא סך הכל 230 קלוריות, 1.9 ג' שומן (0.8 ג' שומן רווי ופחות מ-0.5 שומן טראנס), 0 מיליגרם כולסטרול, 325 מיליגרם נתרן, 37.8 ג' פחמימה, 1.6 ג' סוכר, חצי כפית סוכר, 6.2 ג' סיבים תזונתיים, ו-12 ג' חלבון!

הכוסמין הוא אחד הדגנים העשירים בסיבים תזונתיים ולכן נחשב גם לאחד המקורות הטובים ביותר לצרוך אותם. כוס קמח אחת מכילה כשליש מכמות הצריכה המומלצת ליום עבור אדם בוגר.

אותם סיבים תזונתיים מסייעים לפעילות התקינה של מערכת העיכול ויכולים להיטיב עם אנשים שסובלים מאולקוס, עצירויות, שלשולים, ונפיחויות.

הדגן הזה עשיר בוויטמין 1B שמסייע בחיזוק המערכת החיסונית, ועוזר בהפגת מצבי מתח, סטרס, חרדה ולחץ.

כמו כן, לחם כוסמין מכיל כמות נכבדת של חלבונים שעוזרים לחזק ולבנות את שרירי הגוף, ואם זה לא מספיק, כלל המינרלים והוויטמינים שקיימים בו עוזרים לבניית עצמות ואיזון רמת האינסולין בדם.

 

 מתכון ביתי לאפיית לחם כוסמין


אז אחרי שדיברנו קצת על היתרונות שלו הגיע הזמן שנעבור לחלק השני והפרקטי של המאמר. המתכון הזה מתאים לכל הרמות ומבטיח שאם תעקבו אחרי ההוראות בדיוק התוצאה שתתקבל היא לחם כוסמין מלא וטעים.

מצרכים:

 

-500 גרם קמח כוסמין מלא.
-כף שמרים יבשים.
-כפית גדושה של סוכר לבן או חום.
-כוס וחצי מים חמים (360 מ"ל).
-2 כפות שמן זית.
-כף מלח.
-2 כפות שומשום (אופציה).

 

אופן הכנה:

שימו בקערת המיקסר חצי קילו קמח כוסמין, כף שמרים יבשים וכפית סוכר גדושה, וערבבו.

שפכו את המים בהדרגה עד שמתקבל בצק במרקם הרצוי (אם הבצק יבש מדי הוסיפו בכל פעם עוד קצת). הכניסו לתערובת גם 2 כפות שמן זית, כף מלח, והמשיכו ללוש את הבצק למשך כמה דקות נוספות.

שמנו קערה והעבירו אליה את הבצק אחרי הלישה, כסו אותה והניחו לבצק לתפוח למשך שעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.

לאחר ההתפחה, מעכו את הבצק עם הידיים, הוציאו ממנו את האוויר, וחצו אותו לשתי חתיכות.

חממו את התנור על 250 מעלות (חום תחתון ועליון).

עצבו את החתיכות בצורת כיכר לחם, והניחו את שתיהן במרווח על תבנית עם נייר אפייה. לפני ההכנסה לתנור כסו את הכיכרות במגבת ותנו להם לתפוח שוב, עד שיכפילו את נפחם.

העבירו שלושה חריצים לאורך הכיכרות ב-45 מעלות, ולאחר מכן פזרו כף שומשום על כל אחד מהם (לא חובה).

ולבסוף, הכניסו לתנור ואפו למשך עשר דקות.

לאחר האפייה תנו ללחם להתקרר מעט לפני שאתם מתחילים לאכול (אנחנו יודעים שזה קשה ממש, אבל תשתדלו, טוב?).


לא הספקת לאפות הפעם? לא נורא, המתכון הזה תמיד יחכה לכם כאן. רק תכתבו בגוגל "המתכון של אנג'ל לאפיית לחם כוסמין".

אנחנו יודעים שהיום לא רק הטעם חשוב, גם הבריאות. יותר ויותר אנשים דורשים לדעת איזה מרכיבים יש באוכל, ואילו ערכים תזונתיים הוא מכיל, לפני שהם בוחרים להכניס אותו לפה.

בריאות וטעם הם שני קווי המנחה שלנו בייצור כל המוצרים שאנחנו מציעים לקהל לקוחותינו.

תוכלו למצוא על המדפים לחמים טריים וטעימים שאפינו באהבה גדולה במיוחד בשבילכם: לחם כוסמין, לחם שיפון, לחם מלא, לחם מחמצת ועוד – רק תבחרו!

אה ואם הספקתם לאפות לחם בבית עם המתכון, אל תשכחו לתת לנו לדעת איך יצא!

לחם כוסמין מלא, מלוא החופן בריאות  

הבריאות חשובה לכם? רוצים משהו טעים ובריא לילדים? לחם כוסמין מלא בולט בסביבה בזכות היתרונות התזונתיים יוצאי הדופן הגלומים בו. שלא כמו לחם מקמח רגיל, לחם כוסמין מלא שומר על כל חלקי הדגן כגון הסובין והנבט. כתוצאה מכך, הלחם מכיל תכולת סיבים גבוהה והוא מזין הרבה יותר. זה בהחלט הופך אותו לחלופה בריאה יותר של הלחם המוכר לכולנו, אבל בנוסף הוא גם טעים להפליא. הוא בעל מרקם דחוס יותר לעומת לחם לבן רגיל וכל ביס גורם הנאה. אכילת לחם כוסמין מלא יכול להיות החלטה נבונה, תוספת טעימה ובריאה לכל אחד. מתאים לכריכים או לתוספת בארוחה.

לחמניות מקמח כוסמין, רכות, מפנקות וטעימות

ולא רק לחם מכוסמין יכול לעלות כל שולחנכם. יש גםלחמניות מקמח כוסמין, והן מתאימות מאוד ליום יום וגם לארוחות מיוחדות. לחמניות אלה, העשויות מקמח כוסמין בעל ערך תזונתי גבוה, מושלמות להכנת כריכים, ניתן למלא בהן המבורגרים או אפילו כחטיף לכל דבר, עם ממרח אהוב וטעים. המרקם הקליל יותר של לחמניות כוסמין, בהשוואה ללחם הכוסמין המלא, הופך אותן לחביבות על מי שמעדיף ביס רך ונימוח יותר.

אלה לחמניות שקולטות היטב מגוון רחב של טעמים שונים, ממלוחים ועד מתוקים. עובדה זו הופכות את הלחמניות הללו לבחירה מצוינת הן לארוחות יומיומיות והן לאירועים מיוחדים ומסיבות. אותן מנות קטנות ואישיות מתאימות מאוד לארוחת בוקר, כתוספת, או לנשנוש לאורך היום. גודלן הקומפקטי של לחמניות הכוסמין הופך אותן ללהיט בקרב ילדים ומבוגרים כאחד. זוהי אפשרות מהירה ומזינה שאינה מתפשרת על הטעם.

בין אם הן מוגשות חמות, עם ממרח עשיר או משמשות כבסיס לכריכים מיניאטוריים להגשה לאורחים, לחמניות כוסמין הן פתרון נפלא, בריא וטעים גם יחד. ואם אתם מחפשים את הפתרון לשבת, תוכלו לנסות את הדבר הגדול הבא - חלת כוסמין נפלאה. זה הזמן להכניס הביתה את מלוא היתרונות הבריאותיים הרבים שיש לדגן עתיק זה להציע. כל צורה, מלחם כוסמין מלא ועד לחמניות כוסמין או חלה, תיהנו מהמרקם, מהטעם וכמובן מהבריאות.

 

לחם כוסמין מלא