לוגו אתר בטעינה

הידעת

לחמניות שמתאימות לאירוח

לחם הוא אחד המאכלים הכי בסיסיים בתפריט שלנו, ויש לזה סיבות טובות: הוא גם טעים, גם מזין וגם נגיש. כל מה שנשאר לנו זה לאכול (ולהגיד תודה על שאנחנו חיים בתקופה של שפע).

לחמניות מקמח לבן, לחמניות כוסמין מלא, לחמניות שיפון, את כל אלה תוכלו לצרוך על בסיס יום יומי (ולהנות מכל ביס).

אבל בא לנו להציע לכם טוויסט מעניין – לשלב אותן במתכונים שווים.

החגים מתקרבים, חלק גדול מכם בטח יארח את המשפחה או החברים הקרובים, ואם כבר אז למה שלא תשלפו מטעמים?

במאמר הזה תקבלו מאיתנו שלושה מתכונים שווים ללחמניות ממולאות שישדרגו כל בילוי עם האנשים האהובים עליכם.


לחמניות במילוי טונה ורוטב עגבניות

מצרכים: לחמניות המבורגר, ארבע כפות שמן זית, בצל קצוץ לבן, שלוש קופסאות מסוננות של טונה בשמן, שתי כפות רוטב עגבניות מוכן, מלח, פלפל וכמון לפי הטעם.

אופן הכנה: חממו את השמן במחבת גדולה וטגנו את הבצל למשך מספר דקות עד שהוא מזהיב. הוסיפו לטיגון גם את הטונה והתבלינים. אחרי שהטונה נצרבת קצת, הוסיפו גם את הרסק וערבבו היטב. צלו למשך דקה נוספת והורידו מהאש.

חתכו לחמניות מיני המבורגר אמריקה לשני חצאים (השאירו חלק קטן מחובר), מלאו אותו בתערובת הטונה, סגרו היטב והכניסו לאפייה של כ-20 דק' בתנור על 180 מעלות.

 

לחמניות ממולאות בבשר

מצרכים: לחמניות מקמח כוסמין, שמן זית, חצי קילו בשר טחון, 1 בצל לבן, ארבע שיני שום, חצי כפית אבקת מרק עוף, רבע כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח, כפית פפריקה, כף רסק עגבניות, ביצה אחת גדולה.

אופן הכנה: חתכו את שיני השום ואת הבצל, טרפו את הביצה בקערית וגשו להכין את המילוי.

חממו מחבת עם שלוש כפות שמן זית, טגנו את השום יחד עם הבצל עד הזהבה. הוסיפו את הבשר עד שהוא משנה את הצבע שלו, ולאחר מכן שלבו את רסק העגבניות והתבלינים וערבבו.

חממו תנור על 180 מעלות, ובינתיים חתכו את הלחמניות לרוחב באמצע ופרסו אותן. מלאו את הלחמניות בתערובת הבשר, סגרו אותן ומרחו ביצה מעל.

הכניסו לאפייה של כ-20 דקות.

תנו להן להתקרר מעט אחרי האפייה, מומלץ להגיש עם סלט טחינה.


לחמניות במילוי פיצה

זה מתכון שמיועד לאנשים שרוצים לעלות שלב ולהשקיע את האקסטרה. אתם לא צריכים לחמניות מקמח מלא או מכל סוג אחר, כי במתכון הזה אתם תכינו את הבצק בעצמכם. מוכנים?

מצרכים: 0.5 קילו קמח אחרי ניפוי, 1 כף שמרים, 1 כף סוכר, 0.25 כוס שמן זית, 2 כוסות מים חמימים, 1 כף מלח, רוטב פיצה מוכן, גבינה צהובה מגורדת, תוספות שאתם אוהבים.

אופן הכנה: קודם כל נתמקד בבצק. שפכו את הקמח לקערה גדולה, צרו בה גומה, ושפכו אליה את השמרים היבשים והסוכר.

הוסיפו גם את השמן מהצדדים בצורה כזו שלא יגע בשמרים, כוס מים אחת, והתחילו ללוש.

אחרי לישה קצרה, תבלו במלח והמשיכו להוסיף את המים שנותרו (היו על הכמות בבקרה כדי שמרקם הבצק יהיה טוב, חצי כוס זה גם בסדר).

שמנו את כפות הידיים, אספו את הבצק לצורת כדור, ועטפו אותו בניילון כדי שיתפח.

כשהבצק יהיה מוכן, חלקו אותו ל-12 לחמניות קטנות בצורת כדור וצרו במרכזן גומה שטוחה (כאילו היו בצק פיצה קטנה עם קראסט בצדדים). כסו אותן למשך חצי שעה נוספת של תפיחה.

מרחו על הבצק רוטב פיצה, הוסיפו את הגבינה המגורדת ותוספות שאתם אוהבים מעל (זיתים, בצל, פטריות – תתפרעו). מרחו מעט שמן זית מסביב על הקשה ופזרו שומשום (לא חובה).

הכניסו את הלחמניות לאפייה של 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

זהו להפעם, מחכים לשמוע איך יצאו המתכונים. חג שמח!

 

לחמניות שמתאימות לאירוח