לוגו אתר בטעינה

הידעת

מה הסוד ללחם טרי שנשאר פריך ורך גם אחרי כמה ימים?

לחם טרי הוא אחד מהמאכלים הפשוטים והמנחמים ביותר, אבל אנשים רבים אינם יודעים איך למנוע את התקשות או התייבשות הלחם תוך זמן קצר או חמור מכך, את התפתחות העובש.

הסוד ללחם שנשאר טרי, רך ופריך לאורך זמן טמון בשיטות אחסון נכונות, הבנת תהליכי ההתייבשות והעובש, ושימוש נכון במקפיא ובתוספים טבעיים שיכולים לסייע לשמירה על טריות הלחם לפרק זמן ארוך יותר.

שמירה על הלחות של הלחם – המרקם נשאר רך לאורך זמן

אחד האתגרים הגדולים בשמירת טריות לחם לבן או כל סוג אחר של לחם הוא מניעת התייבשותו. הלחם מכיל כמות מסוימת של לחות הנחוצה למרקם הרך שלו, אך עם הזמן, הלחות משתחררת החוצה, והלחם הופך לקשה וצמיגי.

כדי להאט את תהליך ההתייבשות, מומלץ לאחסן את הלחם בסביבה שאינה יבשה מדי אבל גם לא לחה באופן מוגזם. אחסון הלחם בשקית נייר ולא רק בניילון שצובר לחות עודפת, יאפשר ללחם "לנשום" תוך כדי שמירה על רמת לחות מאוזנת.

אחסון נכון – איפה כדאי לשמור את הלחם?

המיקום שבו שומרים לחם מחמצת או כל לחם טרי אחר, משפיע באופן משמעותי על הטריות שלו. המקום האידיאלי לאחסון הלחם הוא בתוך קופסת לחם שמאפשרת אוורור מינימלי אך לא משאירה את הלחם חשוף לחלוטין.

אחסון על השיש בטמפרטורת החדר אפשרי רק אם מתכוונים לצרוך את הלחם תוך יומיים-שלושה, אבל אם המטרה היא לשמור על טריותו לפרק זמן ארוך יותר, מומלץ להשתמש במקפיא.

הקפאת לחם – השיטה הנכונה לשמירה על טריות

הקפאת הלחם היא אחת השיטות היעילות ביותר לשמירה על הטריות שלו לאורך זמן. כאשר מקפיאים לחם בצורה נכונה, הוא נשאר רענן גם לאחר הפשרה. הסוד הוא לפרוס את הלחם מראש ולשמור כל פרוסה או שתיים בשקית נפרדת או עטוף היטב בניילון נצמד לפני ההכנסה למקפיא.

כאשר רוצים ליהנות מאכילת סוגי לחמים שונים שהוקפאו, ניתן להוציא את הכמות הרצויה ולחמם אותה בטוסטר, בתנור או אפילו בטמפרטורת החדר.

מניעת עובש – איך להימנע מקלקול מהיר?

העובש הוא אחת הבעיות העיקריות באחסון לחם, במיוחד באקלים חם ולח. כדי להפחית את הסיכון להתפתחות עובש, חשוב לשמור על יובש מבוקר, ומומלץ לאחסן את הלחם בקופסת אחסון עם פתחי אוורור קלים.

חשוב להימנע מאחסון הלחם במקרר, מכיוון שטמפרטורה קרה מדי דווקא גורמת לשינוי במבנה הגלוטן ולהתייבשות מהירה יותר, מה שהופך את הלחם לפחות טעים ואף מקדם התפתחות של עובש במקרים מסוימים.

חימום מחדש – השבת הטעם והמרקם הטריים ללחם שהתייבש

אם הלחם בכל זאת התקשה מעט, יש שיטות פשוטות להשיב את המרקם והטריות שלו, כמו למשל לעטוף את הלחם בנייר אפייה לח ולהכניס אותו לתנור בחום נמוך לכמה דקות, מה שיחזיר לו את הלחות שאבדה. שיטה נוספת היא להשתמש בטוסטר או במחבת עם מעט מים שיגרמו לאידוי ויחזירו לחות ללחם.

ליהנות מכל ביס!

שמירה על טריות הלחם דורשת תשומת לב לפרטים כמו האופן שבו הוא נשמר, מקום האחסון וסוג האריזה, ועם הקפדה על השיטות הנכונות, תוכלו לשמור על הלחם במיטבו וליהנות ממנו לאורך זמן רב יותר.

אם אתם מחפשים לחמים איכותיים שיישארו טריים וטעימים גם אחרי כמה ימים, זה הזמן לבחור את הלחם האהוב עליכם מהמבחר הרחב של מאפיית אנג'ל – כולל לחמניות מקמח מלא, לחמים כפריים ולחמי בוטיק איכותיים, שנאפים מדי יום מחומרי הגלם המשובחים ביותר.

מה הסוד ללחם טרי שנשאר פריך ורך גם אחרי כמה ימים